Előfizetői tartalom

Kiszivárgott Brüsszel oltási terve: erre számíthatunk nyárig

Portfolio
Az Európai Bizottság a keddi ülésre bekerülő anyagban azt fogja javasolni a tagállamoknak, hogy célozzák meg a lakosság 70%-ának beoltását nyárig, amelyen belül március végéig a 80 év feletti korosztály 80%-ának, illetve az egészségügyi és szociális gondozási területen dolgozók szintén 80%-ának beoltása legyen a cél – tudta meg a Politico. Sőt, a brüsszeli lap információi szerint az oltási kampány ma induló második, a népszerűsítést és a hezitálás feladását célzó fázisában majd futballsztároknak is lesz szerepe, illetve az egyik nagy sportszergyártó (Nike) szlogenjére kísértetiesen hasonlító oltási kampányszöveg is várható ("I'll do it", azaz „meg fogom csinálni”, jelen esetben "be fogom adni" az oltást) szöveggel.

Már „csak” az a kérdés, hogy nyárig tényleg rendelkezésre fog-e állni annyi vakcina, amennyivel a lakosság 70%-át be lehet oltani, illetve addig enyhül-e annyit az oltásellenesek hangulata, hogy ez lehetővé váljon. Kapcsolódó cikkünk 2021. 01. 12. 2021 legnagyobb kérdése: mikor lehet elég vakcina Európában a járvány megállításához? Az első kérdés kapcsán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés