Előfizetői tartalom

Áttörés a tárgyalásokon: mekkorát nőhet a magyar minimálbér 2021-ben?

Portfolio
Olyannyira megmerevedtek az álláspontok a minimálbér-tárgyalásokon, hogy a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán résztvevő tárgyalófelek mindegyike által elfogadható megállapodás helyett egy, a többségi konszenzust tükröző egyezség születhet. A kormány pedig az ebben szereplő béremelés mértékét hirdetheti ki az idei évben - tudta meg a Portfolio. Ha ez a felállás valósul meg, és ez a VKF jövő hétfői ülésén már el is dől, akkor a bruttó minimálbér 4%-kal emelkedhet 2021-ben, amely így 167 400 forint lehet.

Az utolsó pillanatban vagyunk. Ha nincs megállapodás a minimálbérről, akkor 1 millió munkavállaló reálkeresete csökkenhet - érzékeltette a helyzet súlyosságát a VKF szerdai ülésén résztvevő Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke lapunknak nyilatkozva. Emlékeztetett arra, hogy a munkáltatók egységesen belemennek abba, hogy idén 4%-os minimálbér-emelés...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái