Előfizetői tartalom

Az infláció réme az MNB-t is megijesztheti, ezért óvatos lehet a jegybank

Portfolio
Nem számítanak komoly változásra a Portfolio által megkérdezett elemzők az MNB keddi kamatdöntése előtt, várhatóan óvatos kivárás jellemzi majd a jegybank kommunikációját is. Ugyanakkor a legtöbb elemző a következő hónapok kilátásaival kapcsolatban kiemelte az emelkedő inflációs kilátásokat, ez akár az MNB-t is meglepheti, ha az év elején nagyobb lesz az áremelkedés a vártnál.

Egyelőre kivárhat a Monetáris Tanács Várhatóan a jelenlegi 0,6%-os szinten marad a jegybanki alapkamat a Monetáris Tanács keddi ülése után is, a kamatfolyosó is változatlan lehet, az egynapos betét mínusz 0,05%-os és az egynapos hitel 1,85%-os kamata is maradhat ezen a szinten. A szakemberek arra számítanak, hogy az egyhetes betét csütörtöki tenderén sem változtat az MNB, maradhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés