Előfizetői tartalom

Az elektromos autók után megérkezett a hidrogén őrület – Már most is lufi lehet?

Portfolio
Az elektromosautó-gyártók után úgy tűnik, megérkezett az újabb piaci őrület is, amely a hidrogénnel kapcsolatos cégeket érinti. Sokan nagy jövőt jósolnak ennek az energiahordozónak, amelynek rendkívül széles körű a felhasználási lehetősége az üzemanyagoktól az elektromos berendezésekig. Ehhez pedig megfelelő a politikai támogatottság is, mivel szerepe lehet a klímasemlegesség eléréseben, ugyanakkor egyelőre elég költséges alternatíva. A befektetőket azonban ez egyáltalán nem zavarja, ugyanis zsákolják a hidrogénes cégek részvényeit.

Hidrogén gyorstalpaló Pontosabban mondva a zöld vagy tiszta hidrogén az, ami után jelenleg kapkodnak a befektetők, mivel ennek is több fajtája létezik. Gyakran szürke hidrogénnek nevezik, amikor azt földgáz segítségével állítják elő, ami szén-dioxid kibocsátással jár. Ha a folyamat során keletkező szén-dioxid leválasztásra és tárolásra (CCS) kerül, akkor a terméket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés