FONTOS Itt a döntés: teljesen lezárja a kormány Magyarországot!
teszt koronavírus
Gazdaság

Tünetmentes koronavírusos gyerekek kerülnek kórházba, Magyarországon is előfordulnak esetek

Portfolio
Előfordulnak olyan esetek, amikor a koronavírus-fertőzésen tünetmenetesen átesett gyerekek hetekkel később súlyos szövődményekkel, sokszervi gyulladással kerülnek kórházba – számolt be az RTL Klub híradója. A koronavírus-fertőzés e később jelentkező szövődménye a második hullám tetőzését követően jelent meg Magyarországon.

A koronavírus fertőzésen átesett gyerekek körében előfordul, hogy 2-4 héttel a fertőzés után súlyos szövődményekkel kerülnek kórházba, úgynevezett sokszervi gyulladás, MIS-C alakul ki náluk.

Csak a Heim Pál gyermekkórházban 40 ilyen beteget ápoltak eddig, a sokszervi gyulladás főleg a 8-10 éves korosztályt érinti. Az RTL Klub kérdésére a Heim Pál Gyermekkórház közölte: jelenleg 7 sokszervi gyulladással diagnosztizált gyermeket ápolnak, közülük egy beteg szorul intenzív ellátásra.

A tünetek gyorsan komolyabbra fordulhatnak, ezért a megjelenésükkor azonnal orvoshoz kell fordulni. A Heim Pál Gyermekkórház tájékoztatása szerint a betegség mindenkinél máshogyan és más erősséggel jelentkezik, de a leggyakrabban magas lázzal, nagyfokú gyengeséggel, bágyadtsággal, aluszékonysággal jár, jellegzetes tünet a kötőhártya-gyulladás, a repedezett ajkak, bőrkiütések, erős hasi fájdalom, megnagyobbodott nyirokcsomók, hányás, hasmenés, de előfordulhatnak szívritmus-zavarok, keringési problémák is.

A Semmelweis Egyetemen 21 gyereket kezeltek a betegséggel, és mindegyikük jól reagált a terápiára – derül ki Dr. Constantin Tamás, az egyetem docensének témában közzétett Facebook-posztjából. A poszt szerint a sokszervi gyulladás a második hullám tetőzését követően jelent meg Magyarországon. A sokszervi gyulladás tüneteinek megjelenésekor a betegekben már nem kimutatható élő kórokozó, nem fertőzőek. A panaszok hátterében a korábbi vírusfertőzésre adott kóros immunreakció következtében kialakuló gyulladás áll.

Az RTL Klub Híradójának riportja: 

A címlapkép forrása: MTI/Vasvári Tamás. 

DBZOL20201022030
bét
kiskereskedelem_bolt_csod
mianmar puccs hadsereg
trader23
btc
koroanvírusbiztosítás

Kiszámoló A tündérmaffia

Nagy divat lett társadalmi kérdéseket mese formájában megosztani gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt. András küldött...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tedd meg az első lépéseket a tőzsdei befektetéset terén-fogjuk a kezed!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
DBZOL20201022030