pfizer védőoltás vakcina koronavírus
Gazdaság

Operatív Törzs: Ne most adjuk fel, már látni a végét!

Portfolio
A kormány szerdai ülésén tárgyal a járvány elleni korlátozó intézkedések jövőjéről, a járványgörbe idehaza stagnál - tudtuk meg az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján. Ezen Schanda Tamás, az ITM államtitkára azt kérte a lakosságtól, hogy tartsanak ki a korlátozó intézkedések betartása mellett, már látni a fényt az alagút végén szerinte.

A gyöngyösi kórház vizsgálja Hiesz György jogosulatlan beoltását

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház főigazgatója saját hatáskörben vizsgálatot rendelt el azért, mert Hiesz György, a város polgármestere jogosulatlanul jutott koronavírus elleni védőoltáshoz a kórházban - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a szerdai online sajtótájékoztatón.

Mit tervez a kormány a beoltottakkal?

Az oltott személy a második oltást követő 7. és 10. napon védettnek tekinthető. Őt mentesíteni kell a házi karantén alól - válaszolta egy kérdésre Müller Cecília. Tervezzük ennek a szabálynak a módosítását, hogy ennek a szakmai ténynek érvényt szerezzünk - mondta.

Koronavírus: a kormány ma dönt a korlátozásokról

Az országos tisztifőorvos az Operatív Törzs tájékoztatóján elárulta, hogy szerdán ülésezik a kormány, ahol előkerült a járvány elleni intézkedések jövője.

Tovább a cikkhez

A friss adatok értékelése Müller Cecíliától

Az aktív fertőzöttek száma folyamatosan csökken, 3809 fő van kórházban jelenleg - ismertette a legutóbbi járványügyi adatokat Müller Cecília országos tisztifőorvos, aki szerint 

intenzíven zajlik a védőoltási program, annyira intenzíven, amennyire azt a vakcinamennyiség biztosítja.

Azt kérem az egészségügyi dolgozóktól, hogy igyekezzenek, mert az egészségügyi dolgozók kampányoltása hamarosan lezárul. Számukra meglehetősen hosszú időt biztosítottunk számukra, hogy igénybe vegyék a védőoltást. A lehetőség később is nyitva marad, de a kampányszerű oltásuk lezárul, mindenképpen tovább kell menni. Az életkor és egészségi állapotuknál fogva a sérülékeny csoportba tartozók számára folytatódik a védőoltások beadása.

A szociális intézményekben és idősotthonokban, valamint más szociális intézményekben is intenzívebbé válik a védőoltások beadása - fogalmazott.

201 ezer fő oltására érkezett elegendő vakcinaszállítmány. Ez 7 darab Pfizer szállítmányból, 1 Moderna szállítmányból adódik. Vasárnap még 1 szállítmány érkezik a Modernától. 152 ezren kapták meg az első védőoltásukat, míg 17 ezer a második védőoltását is megkapta - sorolta Müller Cecília.

Ők 10 napon belül teljes védettséget élveznek - húzta alá.

A rendőrség ellenőriz

Kiss Róbert rendőr alezredes a rendőrségi intézkedéseket ismertette ezt követően a tájékoztatón.

303 esetben intézkedtek a kijárási tilalom megsértése miatt a rendőrök tegnap. Ezzel az összes esetszám 30 202-re emelkedett.

rendori intezkedes

Már látni a végét

Az online térben sokan összeesküvés elméletekkel bombázzák az embereket - tért át egy másik témára Schanda Tamás.

Tartsa be mindenki a szabályokat, nem könnyű, de már látni a végét

- emelte ki.

Az államtitkár mondta: ne most adjuk fel, bírjuk ki a hátralévő időszakot.

Az ITM államtitkára is kitért a központi, EU által koordinált vakcinabeszerzés hiányosságaira, kritizálta azt, de kiemelte, hogy a kormány alternatív úton szerez be vakcinákat.

Fiatal egyetemisták szerepe

5200, jellemzően orvosi és egészségtudományi hallgató vett részt a járvány elleni védekezésben. Kivették a részüket az országos szűrésből - ismertette az adatokat a tájékoztató elején Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára.

1000 fiatal pedig 64 kórházban dolgozik és dolgozott, ide rendelték ki őket a kormányhivatalok. Emellett több százan dolgoznak önkéntesen az egyetemi klinikákon. Az Országos Mentőszolgálat kötelelékében pedig 17 ezer esetben teljesített szolgálatot több mint 2000 fiatal.

Voltak olyan napok, hetek, amikor a mentőknél egyszerre 500 hallgató dolgozott - mondta. Hétvégén is 100 körüli hallgató áll a csatasorba. Hatalmas köszönet illeti őket, és még a vizsgaidőszakban is segítik a védekezést - mondta.

Kötelességünk őket támogatni. Ezért az elvégzett munkájukért a pénzügyi ösztönzés mellett krediteket kapnak, és az ő esetükben a vizsgaidőszakot 2 héttel meghosszabbítottuk - fogalmazott.

Emellett az egyetemek a saját forrásaikból is nyújthatnak támogatást a fiataloknak - tette hozzá.

A kormány fontos döntése előtt tájékoztat az Operatív Törzs

Az egészségügyi dolgozók oltása zajlik, az első adagot már megkapta minden érintett, jelenleg a második fázis beadása tart.

Az eseményről élőben tudósítunk.

Címlapkép: Palotás Mónika főgyógyszerész speciális hűtőszekrénybe készül tenni a koronavírus elleni oltóanyagot, az újonnan érkezett Pfizer-BioNTech-vakcinákat az Észak-Közép-budai Centrum (ÉKC) Új Szent János Kórházban, a főváros XII. kerületében 2021. január 26-án. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

GettyImages-1211246441 (1)
Angela Merkel jogallamisag veto magyarorszag lengyelorszag 201119
párizs_getty_stock
európai bizottság brüsszel eu európai unió

Alapblog S&P500, te drága

A P/E ráta a részvények árazottságának egyik legismertebb mérőszáma. Azt mutatja meg, hogy a jelenlegi vállalati...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavírus variáns tüskefehérje covid-19 mutáns vakcina