Előfizetői tartalom

Koronavírus: akár 12 hétig is védelmet nyújthat az AstraZeneca első dózisa

Portfolio
Az Oxford/AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájának egyetlen dózisa is 76%-os védelmet nyújt a vírussal szemben, a beadását követő 3-12 héten keresztül– írja az Oxfordi Egyetem egy friss tanulmányában. Ez alátámasztja a brit kormány oltási ütemtervét, amely jelenleg 12 hetes eltéréssel kívánja beadni az első és második dózist az embereknek – írja a Financial Times.

Az Oxfordi Egyetem tanulmánya szerint az AstraZenecával közösen kifejlesztett vakcinájuk első dózisa a beadást követő 22-90 napig 76%-os védelmet nyújt a koronavírussal szemben. Sőt, a kutatók azt találták, hogy az első és a második dózis beadása közötti idő meghosszabbítása még növeli is a vakcina hatékonyságát hosszú távon. Az egyetem szerint a második dózis 12...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés