Előfizetői tartalom

Baj van: egyre ellenállóbb a vakcinákkal szemben a brit mutáció, ami már Magyarországon is jelen van

Portfolio
Két vezető brit tudós arra figyelmeztetett szerdán, hogy az Egyesült Királyságon belül először Kent megyében felfedezett és most már az egész országban domináns mutáció azokat a jegyeket kezdi mutatni a tüskefehérjéjében, mint a dél-afrikai mutáció, ami már eddig is nagyon aggasztotta a tudósokat – írja a Politico. Frissítés: a mai Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a brit mutációnak szerepe lehet az itthoni járványhelyzet romlásában és akár be is robbanhat itthon a járvány, ami nyilván a korlátozások feloldásának ütemezésére és tartalmára is kihathat.

Sharon Peacock, COVID-19 Genomics UK Consortium elnöke és ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy mindez „nagyon aggasztó”, mert Dél-Afrikában ennek a mutációnak köze volt a vakcinákkal szembeni immunitáshoz és újrafertőződésekhez. Elmondása szerint természetes folyamatok vezethetnek ahhoz, hogy a briteknél is olyan jegyeket kezd mutatni a mutáció, mint a dél-afrikaiaknál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés