Előfizetői tartalom

Gyakorlatilag megsemmisült a magyar turizmus

Portfolio
A vendégéjszakák száma tavaly decemberben 93%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest a KSH gyorsbecslése szerint. A beutazási korlátozások, illetve a kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó, a járvány megfékezését célzó védelmi intézkedések hatására a belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 89%-kal visszaesett az előző év azonos időszakához képest. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 96%-kal csökkent. A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – összes bruttó árbevétele 93%-kal volt kevesebb az előző év decemberinél.

A koronavírus-járvány második hullámában meghozott korlátozó intézkedések miatt gyakorlatilag megsemmisült a magyar turizmus a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint. Már novemberben is hatalmas zuhanást láthattunk, akkor azonban még a hónap első napjain fogadhattak vendégeket a hotelek. Decemberben azonban már csaknem teljes lezárásról beszélhettünk, a hotelek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés