Előfizetői tartalom

Állami támogatással elérhetővé válhat a világ legdrágább gyógyszere Magyarországon

Portfolio
2019-ben az akkor 1,5 éves Györök Zente kapta meg elsőként Magyarországon a világ legdrágább gyógyszerét, a 700 millió forintos Zolgensma génterápiát - hangzott el az RTL Híradó riportjában. Az SMA-ban, vagyis a gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kisfiú azóta már jár, hála az országos összefogásnak. Rajta kívül még nyolc külföldi és magyar gyermek kapta meg a szert a Bethesda Gyermekkórházban. Az RTL Híradó most megtudta, már javában folynak a tárgyalások arról, hogy a készítmény egyedi méltányosággal elérhetővé váljon itthon is állami támogatással.

A riportban emlékeztettek arra, hogy a gyógyszert befogadta az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) tavaly májusban, Ausztriában már minden beteg gyermek ingyen megkaphatja. Az RTL Híradó most megtudta, hogy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő és a gyógyszergyártó novartis már tárgyal arról, hogy a készítmény egyedi méltányosággal elérhetővé váljon itthon is állami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés