Előfizetői tartalom

Erősödnek a hazai inflációs várakozások

Portfolio
A GKI konjunktúraindexe februárban kissé csökkent, ám az üzleti és fogyasztói várakozások is a múlt év véginél kedvezőbbek maradtak. A felmérés szerint a konjunktúraindex tavaly áprilisi zuhanásának februárra alig több mint a felét dolgozta le. Ezen belül az üzleti bizalmi index mintegy 60, a fogyasztói csak 40%-át. A friss, enyhe visszaesést mutató adatok nem törték meg a koronavírus-járvány tavaszi sokkja utáni emelkedő trendet, ugyanakkor nem festenek jó képet a lakossági bizalom alakulásáról.

Az üzleti szférában februárban az ipari és kereskedelmi cégek várakozásai rosszabbak, az építőipari, és főleg a szolgáltató vállalkozásoké kissé kedvezőbbek lettek. Az ipari bizalmi index kéthavi növekedés után februárban a tavaly év végi szint közelébe csökkent. Ebben az elmúlt időszaki és várható termelés megítélése játszotta a főszerepet, de romlott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés