Előfizetői tartalom

Kihirdették a veszélyhelyzet meghosszabbítását - és megint nagyon zavarosra sikerült

Portfolio
Hétfőn elfogadta az Országgyűlés a veszélyhelyzet meghosszabbítását 90 nappal, éjjel pedig a Magyar Közlönyben is megjelent az ezzel kapcsolatos törvény és rendelet. Távolról sem állítjuk, hogy könnyű értelmezni a most kialakult jogi helyzetet, mert az is kiolvasható a törvényből és az erre épülő kormányrendeletből, hogy a kijárási korlátozás és számos egyéb intézkedés hatályát is mind meghosszabbította a kormány május 23-ig. A helyzet értelmezésére elküldtük kérdéseinket a Kormányzati Tájékoztatási Központnak, amint a válasz befut, a cikket frissítjük.

Kedd hajnalban jelent meg a Magyar Közlönyben a 2021. évi I. törvény, melyet hétfőn fogadott el a parlament, ez a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos január végi rendelkezéseket tartalmazza, erősíti meg. A járvány miatti korlátozások nem ebben szerepelnek, ez a törvény a veszélyhelyzettel kapcsolatos felhatalmazásokat és speciális szabályokat sorolja fel. Többek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés