Előfizetői tartalom

Hidegzuhany az AstraZenecától: megint sokkal kevesebb vakcina várható tőle – Mi áll a háttérben?

Portfolio
A második negyedévre korábban vállalt 180 millió dózis helyett csak kevesebb, mint 90 millió dózisnyi vakcinát fog szállítani az AstraZeneca az Európai Uniónak, azaz több, mint 50%-kal elmarad a céltól a mennyiség – jelezte egy olyan uniós illetékes a Reutersnek, aki közvetlenül rálát a brit-svéd gyógyszergyártóval folyó egyeztetésre. Ez nagy jelentőségű és egyúttal hidegzuhanyként értelmezhető hír, ráadásul az illetékes szerint az is lehet, hogy még a harmadik negyedévben sem fogja behozni a szállítási lemaradását a cég, így ez alapvetően rontja az uniós tagállami oltási kampányok felfutási lehetőségét.

Az AstraZeneca (AZ) szóvivője, illetve a cég a közleményében (lásd alább) azt hangsúlyozza, hogy a cég továbbra is mindent megtesz a 180 millió adag második negyedévi leszállításáért, mert a globális előállítási kapacitásait, illetve az uniós gyárainak a termelését majd így fogja hangolni. Az ígéret kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a cég az első negyedévre korábban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés