Előfizetői tartalom

Az orvosi béremelések margójára

Dóczi Gergely
Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvény (Eszjtv.) és a november végi megjelenése óta is már módosított végrehajtási rendelete (528/2020. (XI. 28) Korm. rend.), valamint a veszélyhelyzet idejére ezektől eltérő szabályokat megállapító kormányrendeletek alapján az állami fenntartású egészségügyi szolgáltatóknál eddig más, főként közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatott orvosoknak a napokban kell aláírniuk az új, sokat vitatott egészségügyi szolgálati jogviszonyt létrehozó munkaszerződéseket. Ha nem írják alá, a jogviszonyuk a törvény erejénél fogva megszűnik.

A jogszabálycsomagot a kormány a Magyar Orvosi Kamara (MOK) követeléseinek teljesítéseként értékelte, a MOK, és vele együtt sok orvos azonban hangos kritikával illette. Előbbi azt állítja, az elmúlt 30 év legjelentősebb orvosi béremelését hajtja végre, utóbbiak azt, hogy rabszolgát csinálnak az orvosokból. Az orvosok a legtöbb kritikát a kirendelhetőséggel kapcsolatos...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái