Novák Katalin
Gazdaság

Nem feltétlenül lép ki a Fidesz magából az Európai Néppártból

Portfolio
Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójából való kilépésből nem következik, hogy az Európai Néppártból is kilépne a Fidesz – közölte Novák Katalin, a párt alelnöke.

“Nem” - ezt válaszolta röviden Novák Katalin az atv.hu munkatársának arra, hogy abból, hogy a Fidesz kilépett az Európai Néppárt parlamenti frakciójából, következik-e, hogy a Fidesz elhagyja az Európai Néppártot, magát a pártcsaládot is.

A Néppártból való távozás még a jövő zenéje, ez a döntés még csak a frakcióból való kilépésről szólt – fejtette ki részletesebben a politikus az Indexnek. Szerinte nem időszerű még beszélni arról, hogy a Fidesz a jövőben csatlakozik-e egy másik, jobboldali európai pártcsaládhoz, szerinte ugyanis most megfelel számukra az, hogy az EP-képviselőik függetlenként folytatják munkájukat.

Navracsics Tibor volt biztos szintén az Indexnek nyilatkozva arra hívta fel a figyelmet, hogy a Fidesz jelenleg is az Európai Néppárt (felfüggesztett) tagja, így képviselői az Európai Parlament más frakciójához nem csatlakozhatnak anélkül, hogy előbb az EPP-t is el ne hagynák.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) folytatja az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójában megkezdett munkáját – közölte eközben Hölvényi György, a KDNP EP-képviselője Brüsszelben az MTI-nek nyilatkozva szerdán.

Az Európai Néppárt európai parlamenti csoportja szerdán szavazta meg a frakció alapszabályának módosítását, amely többek között lehetővé teszi az egyéni tagság megszüntetése mellett egy egész csoport tagságának felfüggesztését, illetve kollektív megszüntetését is kellő indokok alapján, a pártcsalád alapszabályának legsúlyosabb megsértése esetén. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja a döntést követően azt közölte, 12 képviselője kilép az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójából.

kinai repulok
Ilcsi_Rozsa zselé készülék
egészségügy kórház koronavírus kórházi ágy reform
GettyImages-1200557017
frankfurt
goldman

Alapblog Aranyat vett az MNB

A világban folyik a végtelen pénznyomtatás. Márpedig ha papírpénzből bármennyit lehet nyomtatni, akkor az nem ér...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Vételi jelek azonosítása
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Osztályvezető

Osztályvezető

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező

Üzleti modellező

Üzleti modellező
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Ilcsi_Rozsa zselé készülék