koronavirus elrejelzes
Gazdaság

Orbán Viktor elmondta a pénteki koronavírus adatokat - nincs benne sok köszönet

Portfolio
Az elmúlt 24 órában 6369 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, 143-an haltak meg a koronavírus-betegséggel összefüggésben, immár közel 7 ezer embert ápolnak kórházban, lélegeztetőgépen pedig 677-en vannak - mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak adott interjújában. Minden szám rekord közeli, vagy új csúcsot jelent, mutatva, hogy a járvány harmadik hullám magasabbra fog felcsapni, mint az előző.

A 6369 új fertőzött kissé még a tegnapinál is több, ami óriási ugrást mutatott a korábbi számokhoz képest. A friss adatnál még a második hullámban is csak három alkalommal jelentettek magasabbat. Tekintettel a járványgörbe helyzetére, illetve hogy a szigorítások csak hétfőn lépnek életbe, elmondhatjuk, hogy a kormány még a második hullámhoz képest is jobban elkésett a korlátozások bevezetésével.

A kórházakban 6867 embert ápolnak, lélegeztetőgépen pedig 677-en vannak. Utóbbi szám abszolút rekord, a hazai járvány történetében még sosem voltak ennyien kritikus helyzetben. Mindkét mutató gyorsan emelkedik. Orbán Viktor miniszterelnök szerint a kórházakban akár 15-20 ezer ember is lehet a harmadik hullám csúcsán. Ez óriási terhelést jelent az egészségügyi rendszernek. Emlékeztetőül: a hivatalos számok szerint eddig a csúcson 8 ezer fertőzöttet ápoltak kórházakban, a nem hivatalos számok is 10 ezer alatti csúcsterhelésről szóltak.

Tegnap 143 halálos áldozata volt a járványnak, kicsivel kevesebb, mint egy nappal korábban, ám így is több, mint az elmúlt egy hét átlagában. A görbe meredeken emelkedik, a fertőzöttek és a súlyos állapotba kerülők számát figyelve sajnos további gyorsulásra lehet számítani.

Címlapkép: Getty Images

Elisa Ferreira kohezioert reformokert felelos biztos europai bizottsag portfolio cikk
Ferenci Tamás
frankfurt
bulgária város létkép
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Vételi jelek azonosítása
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző

Osztályvezető

Osztályvezető

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező

Üzleti modellező

Üzleti modellező
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
portfolio_haziorvos_oltas02-20210201