országos gerincgyógyászati központ budai egészségközpont
Gazdaság

Varga Péter Pál: ha ilyen ütemben terjed a járvány, 1-2 hét múlva betelik a kórházunk

Portfolio
A Budai Egészségközpont alapító-főigazgatóját a pénteki kormányrendeletről kérdeztük, amely arról szól, hogy az országos kórházi főigazgató határozattal berendelheti a magánszolgáltatók dolgozóit és kijelölheti magánegészségügyi szolgáltató ingatlanát is a koronavírus elleni védekezés keretében. Varga Péter Pál a Portfolio-nak nyilatkozva kiemelte, hogy az intézményét már tavaly márciusban elsőként ajánlotta fel az állami ellátásra és tavaly ősz óta aktívan részt vesznek a koronavírus-fertőzöttek ellátásában, több mint 60 ággyal. Kompenzációt azonban még nem kapott a kormánytól, a költségek pedig csak növekednek.
Varga Péter Pál előadóként ott lesz az április 14-i rendezvényünkön. Még több információ:

Varga Péter Pál és a Budai Egészségközpont számára már ismert az a helyzet, amivel a magánszolgáltatók jelentős része a pénteki kormányrendeletben szembesült. A Portfolio-nak nyilatkozva ugyanis a BEK alapítója azt emelte ki, hogy már tavaly márciusban felajánlotta a Királyhágó úti ingatlant a koronavírus-betegek ellátására az államnak (ennek hátteréről részletesen ebben a cikkünkben írtunk) és ez a folyamat azóta is tart. Azt is megtudtuk most a főigazgatótól: jelenleg is több mint 60 ágyon tudnak ellátni Covid-betegeket az intézményben és hónapok óta folyamatosan kiveszi a részét a szolgáltató a betegek ellátásából.

A pénteken megjelent rendelet kapcsán úgy fogalmazott, hogy örömmel fogadta, ugyanis a részletszabályok rendelkeznek a kárpótlás és fizetés módjáról is. Hihetetlennek tűnhet az olvasók számára, de a magyar kormány – annak ellenére, hogy az intézmény havi elszámolást küld az Emberi Erőforrások Minisztériumának – eddig nem fizetett semmit a Covid-ellátásban való részvételért a szolgáltatónak.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy miközben a finanszírozás elmarad, addig a BEK a személyzetnek veszélyességi pótlékot fizet, hiszen a dolgozók közel 70 százaléka vesz részt a koronavírusos betegek ellátásában, valamint tavaly szeptemberben központilag elvezényeltek az intézménytől 15 főt más járványkórházakba, akiknek a mai napig a Budai Egészségközpont rendezi a fizetését. Arra is kitért, hogy a magasabb költségek nemcsak a magasabb személyzeti juttatások miatt álltak elő, hanem plusz kiadásokat eredményez a járvány elleni védekezés. Bár az állam juttatott védőfelszereléseket az intézménybe, azonban távolról sem megfelelő mennyiségben, amely fedezné a szükségletek folyamatos kielégítését.

Munkabérről, fizetésekről, gyógyszerről, védőeszközök beszélünk, vagyis a kórház fenntartásáról, amit jelenleg a társaság magánforrásai finanszíroznak

– mutatott rá Varga Péter Pál, aki azt is hozzátette, hogy kialakítottak egy nagyon komoly oltópontot a kórházban, azonban a kormány ezt nem használta ki. Összességében kifejtette: a Budai Egészségközpont jóval előrébb jár a járvány elleni küzdelem folyamatában, mint bármelyik más magánegészségügyi szolgáltató, hiszen mások jellemzően a most pénteki rendeletből szembesültek az ingatlanjaik állami ellátásba történő bevonásának lehetőségével.

Folyamatosan megéljük a járvány minden következményét közvetlenül is. Főleg ősz óta okoz ez komoly feladatokat. Ez pedig megjelenik a pénzügyekben is: csak a kompenzáció, amit várunk, összesen már 170-200 millió forint körül van, tavaly szeptember óta - részletezte érdeklődésünkre.

A BEK alapítója az aktuális tapasztalatait is megosztotta a harmadik járványhullámról. Az intézmény ágyainak kihasználtsága párhuzamosan futott fel az országos járványhelyzet romlásával, naponta több beteget vesznek fel a Covid-osztályra, mint amennyit elbocsátanak.

Ha ez ilyen ütemben megy tovább, akkor 1-2 héten belül biztosan megtelik a kórház - vetítette előre.

Varga Péter Pál előadóként ott lesz a Portfolio és a Budai Egészségközpont közös szervezésében megvalósuló április 14-i konferencián. Még több részlet:

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Beliczay László

iskola járvány fertőtlenítés koronavírus újranyitás
sivatag, mexikó, busz
koronavirus vilag
kreml moszkva oroszország
jokai_ter_1-1332
izrael palesztina

Alapblog Aranyat vett az MNB

A világban folyik a végtelen pénznyomtatás. Márpedig ha papírpénzből bármennyit lehet nyomtatni, akkor az nem ér...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Árfolyamgrafikon dekódolás kezdő tőzsdézőknek.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező

Üzleti modellező

Üzleti modellező
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
iskola járvány fertőtlenítés koronavírus újranyitás