Előfizetői tartalom

Nyilvánosságra hozta a kormány az orosz és kínai vakcinaszerződéseket

Portfolio
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tette közzé a Facebookon az orosz és kínai vakcinák beszerzéséről szóló szerződést. A szerződésből kiderül, hogy a kínai vakcinát a magyar állam közvetítőn keresztül szerezte be, darabonként 30 euró + áfát fizetett érte, valamint a szállítási, biztosítási és egyéb költségek is az államot terhelték. A szerződés részleteit a cikkben ismertetjük.

A miniszter azt írja, hogy a magyar kormány a vakcinabeszerzések ügyében a nyilvánosság pártján áll, és ígéretének megfelelően feltöltötte a dokumentumokat. Gulyás posztját a hvg.hu szúrta ki. A miniszter ezen felül arra kéri az Európai Bizottságot, hogy hozza nyilvánosságra a Brüsszel által kötött szerződéseket.  Ez van a kínai vakcináról szóló szerződésben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés