Előfizetői tartalom

Vizsgálódik az Európai Gyógyszerügynökség a vakcinák egy lehetséges mellékhatása miatt

Portfolio
Az Európai Unió gyógyszerfelügyelete vizsgálja, hogy a jóváhagyott három COVID-19 vakcina bármelyike ​​okozhat-e olyan véralvadási hiányt, amely belső vérzéshez vezet - írja a Reuters. Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) pénteken közölte, hogy oltásbiztonsági ellenőrzés során több esetben is beszámoltak immun trombocitopéniáról, vagyis a véralvadáshoz szükséges vérlemezkék hiányáról, amely vérzéshez és véraláfutáshoz vezethet.

Még nem világos, hogy van-e oksági összefüggés az oltás és az immun trombocitopénia jelentések között - mondta az EMA. Az ügynökség elemezni fogja a Pfizer/BioNTech, az AstraZeneca vagy a Moderna oltást kapott emberek állapotáról szóló jelentéseket. Az európai oltási programokban az elmúlt két hétben zavarok keletkeztek amiatt, hogy egyes feltételezések szerint az AstraZenecával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés