Előfizetői tartalom

Mi számít krónikus betegségnek az oltási listán?

Portfolio
Sokan bizonytalanok azzal kapcsolatban, hogy miért nem kaptak még behívót az oltásra, holott már regisztráltak és ezen felül krónikus betegségben is szenvednek. A 444 egy olvasója is hasonló helyzetben találta magát, aki megkérdezte az illetékes szerveket, és választ is kapott a kérdésére a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől – számolt be az esetről a lap.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) válasza az alábbi volt, hogy milyen szempontokat vesznek figyelembe az oltandók sorrendjének összeállításakor: Kiknél a legnagyobb a kockázat abban, hogy a koronavírusos megbetegedés lefolyása súlyosabb lehet, vagyis kórházba kerül vagy lélegeztetőgépre. Krónikusnak azok a betegségek számítanak, melyeknél az elmúlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés