Előfizetői tartalom

Ide-oda lökdöshetik a jegybankok a forintot, eljön-e a héten az új mélypont?

Portfolio
A héten kedden tart kamatdöntő ülést a Magyar Nemzeti Bank, így a monetáris politika döntéshozói a forintra nehezedő nyomás közepette ülnek össze. Ha nem is döntenek változtatás mellett a Monetáris Tanács ülésén, a jegybanki sajtótájékoztatót mindenképpen érdemes lesz figyelni, mert a történelmi forintmélypont karnyújtásnyira van, és ilyenkor minden jelzés sorsdöntő lehet. Csakhogy Jerome Powell Fed-elnök még aznap részt vesz egy kongresszusi meghallgatáson, és bár nem ez a Fed célja, de ha üzenete mégis dollárerősödést vált ki, az MNB délutáni jelzése (ha nem elég erős) kevés lehet a forintgyengülés megállításához. Ha viszont minden kötél szakad, csütörtökön újra léphet az MNB az egyhetes betéti tenderen. Pénteken este pedig megismerjük a Moody's Investor Service hitelminősítő döntését is.

Hétfőn Magyarországon nem várunk fontos adatot, ettől függetlenül a forint mozgását érdemes lesz figyelni, múlt héten egy hajszálra volt ugyanis a történelmi mélypont, és ma reggel sincs messze ettől a magyar deviza. A nemzetközi közlések közül a kínai kamatdöntés lesz érdekes, az első negyedév a kínai gazdaságban nem tűnik eddig erősnek. Kedden a már említett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés