Előfizetői tartalom

Ellenálló lehet a magyar gazdaság a harmadik hullámban, de az áremelkedés fájni fog

Portfolio
A járvány harmadik hulláma ellenére javította a magyar gazdaság növekedési kilátásait a Nemzetközi Valutaalap (IMF). Pedig nem volt evidencia, hogy javulnak a növekedési kilátásaink, a régióban csak a román és a bolgár előrejelzést javították a magyaron kívül. A kedvezőbb gazdasági növekedés mellett viszont tartósan megjelenhet az infláció, még 2022-ben is 3 százalék feletti áremelkedési ütemre kell készülni, ami mindenkit sújthat.

A vártnál ellenállóbb lehet a magyar gazdaság 2021-ben 4,3 százalékkal bővülhet a magyar GDP, majd jövőre 5,9%-os növekedés jöhet – olvasható az IMF kedden közzétett World Economic Outlook (WEO) kiadványában. Az idei növekedéssel kapcsolatban tavaly októberben még ennél pesszimistább volt a Valutaalap, akkor 3,9 százalékos bővülést vártak. Az IMF Magyarországra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés