Előfizetői tartalom

Gyarapodott az MNB alapítvány vagyona

Portfolio
Eredményesen zárta 2021 első negyedévét a Pallas Athéné Alapítvány (korábbi nevén MNB Alapítvány). Az Optima Befektetési Zrt., mint az MNB alapítványi vagyon kezelője, 745 millió forinttal gyarapította az alapítványi összvagyont, így az az első negyedév végén összesen 279,8 milliárd forintot tett ki. A vagyonnövekedés mellett az Alapítvány 10,9 milliárd forint értékben 1566 oktatási, tudományos pályázatot támogatott.

A Pallas Athéné Alapítvány és jogelődjeinek juttatott összesen 266,4 milliárd forintnyi vagyonból a vagyon értéke 279,8 milliárd forint, az alapítvány és az általa alapított gazdasági társaságok 263,2 milliárd forintot befektetési jegybe, 9,1 milliárd forintot ingatlanba, 3,1 milliárd forintot bankbetétbe és 4,4 milliárd forintot vállalati kötvényekbe fektettek be....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés