Előfizetői tartalom

Nem rohannának az éttermek a nyitással, inkább segítenének az egészségügyön

Portfolio
Korábban a minél előbbi nyitást és az általa javuló pénzügyi helyzetet szorgalmazta számos étteremvezető, de Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke most ettől jelentősen eltérő üzeneteket fogalmazott meg a Magyar Nemzetnek nyilatkozva. Ennek lényege az, hogy most inkább várnak türelemmel még néhány hetet a nyitással azért, hogy ne rontsák a járványhelyzetet és így ne fokozzák újra az egészségügy egyébként is nagy terhelését, hanem inkább főzéssel és ételek kiszállításával próbálnak segíteni a kórházaknak. Kovács László egyúttal felvetett egy ágazati különadó ötletet is, hogy a válság mellett jól teljesítő területekről beszedett többlet pénzből lehessen segíteni a nehéz helyzetbe kerülőkön.

A nyilatkozat főbb érdekességei: Kovács László a friss járványügyi adatok alapján megállapította, hogy még mindig nagyon magas a megbetegedések és az elhalálozások aránya és „Ezért egyelőre korai az üzletnyitásokról beszélni. Inkább kibírunk még néhány hetet annak érdekében, hogy ne legyenek az eddiginél is nagyobb veszteségeink az emberéletekben. Úgy látja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés