Kásler Miklós FB
Gazdaság

Színt vallott a kormány az AstraZenecával kapcsolatban

MTI
Portfolio
A WHO és az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) állásfoglalása szerint nem lehet oki összefüggés az AstraZeneca-vakcina és vérrögképződés között. Ennek ellenére feltehetően a tömeglélektan szélsőséges megnyilvánulása miatt néhány országban átmeneti jelleggel bizonyos korcsoportokra korlátozásokat vezettek be - mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Életközelben c. videósorozatban adott interjújában. Kásler szavai különösen érdekesek, ugyanis az EMA friss közlése szerint "lehetséges" a kapcsolat a vérrögök és a vakcina beadása között.

Kásler Miklós miniszter azt is közölte: nagyon sok a nyitott kérdés. Néhány esetben megfigyelték azt, hogy kialakult cerebrális tehát agyi trombózis. Azonban a nagy nemzetközi szakmai szervezetek a WHO is és az Európai Gyógyszerügynökség bejelentette azt is, hogy oki összefüggést nem lehet kimondani.

Ne féljünk az AstraZenecától! A kiváló magyar szakemberek most is jól ítélték meg a helyzetet

- tette hozzá. Az orvosminiszter elmondta: a biostatisztikusaink megbecsülték az oltás eredményeképpen megmentett emberi életeket, és a 65 év fölötti korosztályt tekintve ez a szám megközelítőleg 3500. És ahogy az átoltottság nő, ez a szám is folyamatosan emelkedik.

Kásler szavai különösen érdekesek, ugyanis az EMA friss közlése szerint "lehetséges" a kapcsolat a vérrögök és a vakcina beadása között. A vérrögképződést a nagyon ritkán előforduló mellékhatások között kellene szerepeltetni az EMA friss ajánlása szerint. Ennek hatására egy sor ország nem alkalmazza a fiatalok esetében az oltóanyagot.

A miniszter AstraZenecával kapcsolatos véleménye azért fontos, mert az operatív törzs kiváró álláspontot fogalmazott meg, mondván az Európai Gyógyszerügynökség véleménye lesz az irányadó Magyarországon. Az Európai Gyógyszerügynökség szerdai véleményében megerősítette, hogy az oltóanyag előnyei felülmúlják a lehetséges mellékhatások kockázatait a lehetséges vérrögképződés ellenére.

görög santorini getty stock
Procida Olaszország sziget
mcdonalds gyorsétterem
london_shutter-20170512
vakcina oltás oltatás koronavírus
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
görög santorini getty stock