Előfizetői tartalom

Veszprém megyében rekordra gyorsult a járvány és 9 másik megyénkben is magas fertőzéses számokat közöltek

Portfolio
A szombatra közölt több mint 8 ezer új igazolt koronavírus-fertőzött mögött egészen érdekes tendenciák húzódnak meg, mert a megyei grafikonjainkat frissítve arra lettünk figyelmesek, hogy Veszprém megyében minden eddiginél magasabbra ugrott az új fertőzöttek száma és Jász-Nagykun Szolnok megyében is új csúcsot jelent a friss adat a harmadik hullámban. Három másik megyénkben is rekordközeli értéket jelent a szombatra közölt adat és további öt megyénkben sincs messze tőle, így ezekre a megyéinkre is figyelni kell még, hogy valóban az enyhülés felé halad-e a járvány a húsvéti ünnepek után.

Egészen érdekes a Veszprém megyei járványgörbe, mert azt mutatja, hogy a húsvéti ünnep környékén (kevesebb tesztszám mellett) más megyékhez hasonlóan esett az új igazolt fertőzöttek esetszáma, majd újra emelkedett, és aztán a mai adatközléssel kilőtt és új csúcsra ért 505 fővel. Ezzel a 7 napos mozgóátlag csökkenése, ami a járvány trendjét jelzi, megtorpant, így...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái