veszprem megye jarvany berobban barany tolna jasz nagykun szolnok210410
Gazdaság

Veszprém megyében rekordra gyorsult a járvány és 9 másik megyénkben is magas fertőzéses számokat közöltek

Portfolio
A szombatra közölt több mint 8 ezer új igazolt koronavírus-fertőzött mögött egészen érdekes tendenciák húzódnak meg, mert a megyei grafikonjainkat frissítve arra lettünk figyelmesek, hogy Veszprém megyében minden eddiginél magasabbra ugrott az új fertőzöttek száma és Jász-Nagykun Szolnok megyében is új csúcsot jelent a friss adat a harmadik hullámban. Három másik megyénkben is rekordközeli értéket jelent a szombatra közölt adat és további öt megyénkben sincs messze tőle, így ezekre a megyéinkre is figyelni kell még, hogy valóban az enyhülés felé halad-e a járvány a húsvéti ünnepek után.

Egészen érdekes a Veszprém megyei járványgörbe, mert azt mutatja, hogy a húsvéti ünnep környékén (kevesebb tesztszám mellett) más megyékhez hasonlóan esett az új igazolt fertőzöttek esetszáma, majd újra emelkedett, és aztán a mai adatközléssel kilőtt és új csúcsra ért 505 fővel. Ezzel a 7 napos mozgóátlag csökkenése, ami a járvány trendjét jelzi, megtorpant, így mindenképpen figyelnünk kell a következő napok adatait is, hogy valóban az enyhülés felé halad-e a járvány ebben a megyében.

A friss Veszprém megyei adat annyira kedvezőtlen, hogy az elmúlt 7 nap összesített, lakosságarányos fertőzési számát is megugrasztotta és a 483 fős 100 ezer főre vetített értékkel az összes megye élére került Veszprém.

megyei fertozottseg lakossagaranxyosan210410

Csaknem új csúcsra ugrott a szombati Baranya megyei fertőzötti adat is (355 fő), és ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a fenti megyei lakosságarányos fertőzöttségi térképen Baranyánál is magas lakosságarányos adat látható (431 fő). Azt azért hozzá kell tenni, hogy a 7 napos mozgóátlag még határozottan lefelé tart Baranyában is, tehát a jelek szerint gyengülőben van a járvány és az a nagy kérdés, hogy ez így marad-e.

Szintén rekordközelbe ugrott Vas megyében is a szombatra közölt új fertőzötti esetszám (325 fő) és emiatt a 100 ezer főre eső fertőzöttség (439 fő) a megyében most a második legmagasabb Veszprém után. A megyei fertőzési trend itt is lefelé tart, igaz a friss adat miatt a 7 napos mozgóátlag csökkenése megtorpant.

vas fertozott210410

Szintén mindenkori csúcsa közelébe, a harmadik hullámban pedig ténylegesen is új csúcsra emelkedett Jász-Nagykun-Szolnok megyében a szombatra közölt új fertőzötti esetszám

(330 fő), de közben az utóbbi 7 nap adata lakosságarányosan még nem mutat kiemelkedő fertőzöttséget (325 fő) a többi megyéhez képest. A 7 napos mozgóátlagot itt is megtorpanásra késztette a friss adat.

Az eddigi rekordtól csak 22%-ra elmaradó új fertőzéses esetszámot közöltek szombatra Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére is (516 fő), de ez a megye sem tartozik egyelőre lakosságarányosan a leginkább fertőzöttek közé.

A fentiek mellett figyelni kell még öt másik megyénk járványgörbéjére is, mert azokban is az eddigi csúcstól csak rendre 26%-kal, 28%-kal, 29%-kal és 30-30%-kal elmaradó új fertőzéses esetszámokat közöltek. Ezek tehát rendre Tolna megye (222 fő új fertőzött), Hajdú-Bihar (466 fő), Heves (264 fő), Bács-Kiskun (480 fő) és Zala megyék (176 fő). A friss fertőzöttségi adatok mind az öt megyében megtorpanásra késztették az egyébként csökkenőben lévő 7 napos mozgóátlagot is.

Címlapkép forrása: MTI/Vasvári Tamás. Várpalota, 2021. március 31. A Veszprém Megyei Kormányhivatal munkatársa AstraZeneca koronavírus elleni vakcinákat hoz Szalai Marianna várpalotai háziorvos Loncsosi úti rendelőjébe 2021. március 31-én.

vakcina oltás oltatás koronavírus
románia
kreml kremlin oroszország moszkva vlagyimir putyin
frankfurt
ausztria koronavírus maszk
koronavirus elrejelzes
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
vakcina oltás oltatás koronavírus