Előfizetői tartalom

Furcsaságok a magyar oltási pályában – Most jön egy kis lassulás, aztán májustól nagyon felpöröghetünk

Portfolio
A legfrissebb vakcinakínálati adatok alapján az várható, hogy április végéig lassul a napi oltási tempó, aztán májustól nagyon felpöröghet, így nem véletlen, hogy tegnap Orbán Viktor máris későbbre (április 21-22-re) mondta a 3,5 millió elsőre beoltott várható számát, mint múlt pénteken (április 19.). Van közben egy-két furcsaság is az oltások körül, mindenesetre az alábbi ábráink még inkább rávilágítanak arra, hogy május közepétől már az lesz a kihívás, hogy hogyan lehet feljebb tornászni a regisztráltak számát, nem pedig az elérhető vakcinák száma.

A múlt pénteki rádióinterjúban még azt vázolta Orbán Viktor kormányfő, hogy április 19-re meglehet a 3,5 millió elsőre beoltott Magyarországon, ehhez képest tegnap már április 21-22-re tette azt (mi utóbbi dátumra látjuk most reálisnak, lásd a cikk végi táblázatunkat). Pár nap alatt ekkora különbség nem jelentős, de jól érzékelteti, hogy most egy kis lassulás várható...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái