Előfizetői tartalom

A Toyota is belelendül az elektromos autók gyártásába, bemutatta új modelljét

Portfolio
Új elektromos autót mutatott be ma a Toyota, amely az első olyan modell, amit a kifejezetten az elektromos autók gyártására kialakított e-TNGA nevű platformján hozott létre a gyártó. A tervek szerint a bZ4X majd 2022 közepétől lesz kapható világszerte, de 2025-ig még számos új terméket mutatna be a cég, így a Toyota is belelendül az elektromosautó-gyártásba.

A bZ4X névre keresztelt kompakt elektromos SUV-t a 2021-es sanghaji Auto Show-n mutatta be a gyártó, és leginkább a Rav-4 modellre emlékeztet, és olyan rendszerrel is rendelkezik, amelynek segítségével napenergiával tölthető fel az autó akkumulátora. A Toyota 2025-re 15 darab elektromos modellt tervez bemutatni, amelyek közül hét a „bZ” szériához tartozik, mondta a vállalat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés