Előfizetői tartalom

Közeleg az elkerülhetetlen áremelkedés: mit (nem) mond rá az EKB?

Portfolio
A héten tart kamatdöntő ülést az Európai Központi Bank, az elemzők nem számítanak a monetáris politikai eszközök módosítására. Érdekesebb lesz, hogy mit mond Christine Lagarde elnök az ülés utáni sajtótájékoztatón. A tavalyi alacsony bázis miatt áprilisban és májusban a célsáv fölé nőhet az infláció az eurózónában. Az EKB viszont már korábban jelezte, hogy ezen a statisztikai jellegű emelkedésen egyszerűen átnéz, így nagy megmondást nem várhatunk csütörtökön. Magyarországon kifejezetten unalmas lesz a hét - már ami a tervezett adatközlést illeti.

Hétfőn nem történik idehaza említésre érdemes adatközlés, ettől még fontos a mai nap. Ma nyitnak ki az általános iskolák Magyarország, amellyel a koronavírus ellen hozott intézkedések lazításának újabb szakaszába lépünk. Ha a lazítás megjelenik a járványgörbén, annak gazdasági vonatkozású következménye is lehet, de egy ilyen bizonytalan valószínűségű esemény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés