Előfizetői tartalom

Elszabadult a pokol Indiában, amit az egész világ megszenvedhet

Portfolio
Óriási harc folyik az elmúlt egy évben a „legpocsékabb járványkezelésért” vívott globális közdelemben az országok között. Kétségtelen, hogy India jó eséllyel pályázik a címre, hiszen a harmadik hullám miatta van csúcson a világon: az országban elszabadult a járvány, az egészségügyi rendszer összeomlott, a kórházak nem fogadják a betegeket, és a járványhelyzet kedvez az új mutánsok kialakulásának. A legrosszabb hír pedig az, hogy India kudarca olyan negatív externális hatás lehet a világ országai számára, ami akár vissza is vetheti a vírussal szemben vívott globális harcot is.

Történelmi rekordon az esetszám Indiában sorra dőlnek meg a napi fertőzési rekordok, amelyek nemcsak helyi szinten, de globálisan is csúcsokat jelentenek az új koronavírus-fertőzöttek számában. Az ország gyakorlatilag egymaga képes befolyásolni a globális járványgörbét, olyan magas adatokat jelent. Csütörtökön és pénteken is 300 ezer fő felett volt a napi új esetek száma...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái