Előfizetői tartalom

MNB, Fed, infláció, koronavírus-többlethalálozás - azt sem tudjuk, hova kapjuk a fejünket

Portfolio
Nehezen lehetett volna sokkal több adatközlést besűríteni egy hétbe. A magyar mellett az amerikai központi bank is kamatdöntő ülést tart a héten, de nem ezek lesznek a hét legfontosabb eseményei. A tengerentúli és európai statisztikákból megtudjuk, hogy a járvány harmadik hulláma mit okozott a gazdaságban (az eurózónában még a recesszió sem kizárt), de a rettegett április inflációs adatokra is fény derül. Ezen kívül munkanélküliségi statisztikák is érkeznek a nagyvilágból, Magyarországon pedig a KSH közzéteszi a márciusi demográfiai statisztikákat, amelyek pontosabb képet mutatnak majd a harmadik hullám elejének koronavírus-többlethalálozásáról.

A hétfő bemelegítő nap lesz a brutális adatdömping előtt, Magyarországon nem is várunk fontos adatközlést, Németországban pedig az Ifo intézet teszi közzé a szokásos havi indexét. Ezenkívül az amerikai tartós fogyasztási cikkek rendelésállományát érdemes figyelni ma. Kedden beindul az élet, Magyarországon a hét legfontosabb eseménye az MNB kamatdöntése. Az inflációs...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái