Előfizetői tartalom

Koronavírus: átlépte a 10 milliót a hazánkba érkezett vakcinák száma, újra lendületet vehet az oltási program

Portfolio
A Szputnyik V mai 200 ezer, illetve a Pfizer/BioNtech szintén mai 334 ezer dózisos szállítmányával odáig jutottunk, hogy átlépte a kerek 10 millió dózist a Magyarországra leszállított vakcinák mennyisége – derül ki a Portfolio összesítéséből. Azt is megnéztük, hogy ezzel párhuzamosan hogyan áll a megérkezett vakcinák eloltottsága, azaz a beadási arány és mindez azt üzeni, hogy az elmúlt napok jelentős szállítmányai után lendületet vehet az oltási program.

Múlt szombaton érkezett az eddigi legnagyobb egynapi vakcinaszállítmány Magyarországra, ugyanis a kínai Sinopharm készítményéből 1,2 millió darabot kaptunk, így már összesen 3,3 milliónál jár a cég a június 15-ig vállalt 5 millió dózis leszállíásából (ami 2,5 millió embernek elegendő). Ezután a kedden megérkezett 200 ezer Szputnyik V vakcináról, illetve a szintén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés