Előfizetői tartalom

Sok a kérdőjel az AstraZeneca oltásával kapcsolatban

Portfolio
Dánia volt az első ország, amelyik kivette az oltási programjából az AstraZeneca és a Johnson & Johnson vakcinájának az alkalmazását nagyon ritka vérrögképződéses esetek miatt. Norvég szakértők sem javasolják, hogy a kormányzat használja ezt a hivatalos oltási kampányban. Az országok döntő többsége azonban továbbra is olt a vakcinával, néhányan különböző restrikciók mellett. Nagy-Britanniában a 40 évnél fiatalabbaknak nem javasolják az oltást. Mégis miért lehet, hogy van olyan európai ország, amelyik minden korosztályra használja ezeket a vakcinákat, van olyan, amelyik csak megkötésekkel, és már olyan is, amelyik egyáltalán nem? A cikkben megpróbálunk válaszolni erre a kérdésre, és arról is szó lesz, hogy az Európai Unió szerződéshosszabbítása kérdésessé vált az AstraZenecával, mert az unió szerint szerződést szegtek a szállítások kapcsán, inkább a Pfizerrel állapodtak meg 1,8 milliárd dózis szállításáról.

Trombózisos esetek Március elején egyre több országból jelentettek vérrögképződést azoknál a pácienseknél, akiket beoltottak az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem koronavírus elleni oltásával. Ezek a vérrögképződési problémák nagyon ritka esetben fordultak elő, azonban némely esetben halálos kimenetelűek voltak. Ezért az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) elkezdte vizsgálni...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái