Előfizetői tartalom

Bécs előzésben van: biznisz rendezvényekkel lendítenek a turizmuson

Portfolio
Élen jár Magyarország az átoltottságban, közben pedig a harmadik járványhullám is lecsengőben van már, így a fokozatos nyitással párhuzamosan egyre több ágazat látja már a fényt az alagút végén. Sok érintett azonban még mindig csak várja a nyitás következő, alapvetően a rendezvényeket érintő fázisát, amit a kormány az 5 milliós első oltotti számhoz rendelt hozzá, viszont az elmúlt napokban lassult az oltási tempó. Amíg nálunk őrölnek még a malmok, addig Ausztriában nemcsak, hogy feloldották a rendezvények és vásárok rendezésének tilalmát, hanem például a koronavírus-járvány korlátozó intézkedései miatt sújtott bécsi üzleti turizmusnak egy négymillió eurós mentőövet is dobnak 2023-ig. A bécsi üzleti találkozókat és kongresszusokat támogató alapot városi pénzből a Wien Tourismus kongresszusi irodán keresztül finanszírozzák.

Ausztriában május 19-én kinyitnak a hónapokkal ezelőtt a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bezárt éttermek, hotelek, kulturális és sportlétesítmények is - erről a napokban számolt be egy MTI hír, amely szerint a kulturális és sportlétesítmények befogadóképességük 50 százalékát tölthetik fel, abban az esetben, ha garantálható a kiosztott ülőhelyek biztosítása....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés