Előfizetői tartalom

Hibázott a WHO a járványkezelésben, elkerülhető lett volna a pandémia

Portfolio
El lehetett volna kerülni a koronavírus-világjárványt, a pedig WHO hibázott azzal, hogy túl későn nyilvánították a vírus terjedését pandémiának és az utolsó pillanatig halogatták az utazási korlátozások bevezetésének javaslatát – áll egy friss elemzésben, melyet egy WHO által megbízott független testület rakott össze.

Az Independent Panel for Pandemic Preparedness and Response (Független Pandémia-Felkészültségi és Válaszadási Panel – IPPPR) elemzése szerint a WHO-nak sokkal előbb világjárvánnyá kellett volna nyilvánítania az új koronavírust és azt javasolták, hogy a minősítési feltételeiken azonnal változtatni kell, annak érdekében, hogy ne terjedjen el ilyen gyorsan ismét a világon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés