Előfizetői tartalom

A kétszer oltottak körében is terjed a vírus a legjobban átoltott országban, de a súlyos betegségtől védenek a vakcinák

Portfolio
A világ leginkább átoltott országában a népsségszámhoz képest gyorsan kezdett el újra terjedni a koronavírus, az elmúlt héten az esetek több mint harmada mindkét oltásán átesettek körében történt - írja a CNBC. Ugyanakkor a tesztekkel igazolt esetek mindössze 15 százaléka volt tünetes, a súlyos esetek között majdnem mindenki oltatlan volt, és eddig egyetlen olyan lakos sem hunyt el a betegségben, aki mindkét oltásán átesett. A tanulság tehát, hogy a fertőzést nem, de a súlyos eseteket meg tudták előzni az oltások.

A Seychelle-szigeteken a legmagasabb a két oltáson átesettek száma a népességszámhoz képest, a mutatóban megverik Izraelt, az Egyesült Királyságot, az Egyesült Államokat is. Múlt héten mégis úgy döntöttek, hogy a felfutó esetszámok miatt két hétre bezárják az iskolákat és a sporttevékenységeket sem engedélyezik. A szigorítások között van emellett az is, hogy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái