pfizer vakcina koronavírus
Gazdaság

Véletlenül hat adag Pfizer-vakcinát kapott egy szombathelyi férfi

Portfolio
Véletlenül több adagot kapott a Pfizer-oltásból egy férfi, egy napot a kórházban töltött, azóta sincsenek tünetei, az oltás utáni ötödik napon, szerdán beszélgetett vele a Vas Népe.

Szakács László szerint amikor beült az oltásra, a háziorvos mondta, hogy nem adott be még Pfizert, valószínűleg így történhetett, hogy többet szívott fel az ampullából - számol be a lap.

Akkor derült ki, hogy talán túl sokat kaptam, amikor a többi időpontra érkező pfizeresnek is adni kellett volna, de már nem volt adag

- részletezte az esetet a szombathelyi férfi.

Nem állíthatom, hogy hatot, de úgy tudom, annyi van egy ampullában. A sürgősségire szóló beutalómon csak az szerepelt, hogy „véletlenül többet kapott” - magyarázta az érintett, aki eredetileg nem tervezett még oltakozni, több tapasztalatra várt volna az oltásokkal kapcsolatban. A kórházban humorral kezelték a dolgot, tréfáltak vele: „Maga akkor most négy-öt évre védve van.” Szakács Lászlótól az utóhatásokról a lap megtudta: pár órán át 37 fokos hőemelkedése volt, 180-ra felment a vérnyomása, fájt a feje. "Egy éjszakát kellett kórházban töltenem. Gyógyszert nem kaptam. Másnap hazaengedtek" - folytatta.

A portál szerint egy Pfizer-ampullában hat adag van, és azt nem lehetne egyszerre felszívni, ha az oltóorvos a Pfizerhez járó fecskendőt használta volna.

Az RTL Klubnak nyilatkozó Rusvai Miklós virológus úgy fogalmazott, hogy a több adag vakcina okozhat heves tüneteket, de nem veszélyes, ha valakit több adag vakcinával oltanak be. "Tartósabb immunitás nem alakul ki, hiszen az illető szervezetében ugyanúgy lebomlik a beadott oltóanyag 3-4 napon belül, mint egy adag esetén" - fejtette ki a szakértő, aki szerint ilyenkor is szükség van az ismétlő oltásra.

Címlapkép: Előkészített fecskendők a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájának második adagjával történő oltáshoz a Napfény Otthon Kiemelten Közhasznú Alapítvány VIII. kerületi idősek otthonában 2020. február 6-án. Forrás: MTI/Bruzák Noémi

trader
családi házak
forint191231
árfolyam kijelző monitor bank
európai bizottság brüsszel eu európai unió
orbán viktor semjén zsolt parlament
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
trader