nyugdíjashorgasz
Gazdaság

Megugrott az amerikaiak nyugdíjmegtakarítása a koronavírus alatt

Portfolio
A Fidelity friss elemzése szerint nem okozott törést az amerikaiak nyugdíjmegtakarításainál a koronavírus – számol be a hírről a MarketWatch.

A Fidelity Investments friss elemzése szerint az amerikaiak nyugdíjmegtakarításai a koronavírus ellenére is szépen halmozódnak, ezt mutatják az első negyedéves számok is. A munkáltatói nyugdíjprogramokban (401(k)) és a nonprofit intézmények és kormányzati szervek 403 (b) programjában lévő több mint 30 millió tagnak is új rekordra nőtt a portfóliójának átlagos értéke.

Az egyéni nyugdíjszámlákon elérhető átlagos nyugdíjösszegek az első negyedév végén 31%-kal 130 ezer dollárra nőttek az egy évvel korábbihoz képest, a 401 (k) programokban lévő átlagos portfóliók pedig 36%-kal 123,9 ezer dollárra ugrottak ugyanezen időszak alatt. A 403 (b) nyugdíjprogramoknál az átlagportfólió 42%-kal 107,3 ezer dollárra bővült.

A cikk megjegyzi, hogy az elmúlt egy évben látott jelentős emelkedés egyértelműen annak tudható be, hogy a tavalyi első negyedévben volt egy jelentős piaci visszaesés, így az alacsonyabb bázis miatt volt jelentőseb ugrás. Ha negyedéves összehasonlítást nézünk, akkor a tavalyi negyedik negyedévhez viszonyítva a három fenti nyugdíjszámla átlagban csak 1-2%-os bővülést mutatott.

A nyugdíjra gyűjtök mindemellett jelentős befizetéseket is végrehajtottak egyéni nyugdíjszámláikra, az idei első negyedévben 1,3 millió IRA számlára 52%-kal több befizetés érkezett 2020 első negyedévéhez képest. Az egyéni számlákra befizetőknek több mint negyede 35 év alatti fiatal volt, ami 23%-os emelkedés a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

Jó hír az is, hogy csökkent azok száma, akik a nyugdíjalapjukhoz nyúltak volna hozzá nehéz anyagi helyzetük miatt. A munkáltatói nyugdíjprogramokban részt vevők mindössze 1,6%-a kért idő előtti kifizetést az idei első negyedévben, ami 2,4%-kal kevesebb, mint egy éve.

Címlapkép: Getty Images

Puskas_Arena
Ukrajna
orbán viktor
cristiano ronaldo
kórház egészségügy állami egészségügy koronavírus beteg orvos
kreml oroszország moszkva
M15 autópálya
GettyImages-1279339114

Alapblog Tyúk és tojás

Az ábrán azt látjuk, hogyan viszonyulnak a Trump és Biden szavazók a vakcinákhoz. Például a Biden szavazók 3,...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Puskas_Arena