Előfizetői tartalom

Az unió középmezőnybe került Magyarország az MNB fenntarthatósági jelentésében

Portfolio
Magyarország a 27 tagú Európai Unióban a 15. helyen áll a gazdasági fejlődés fenntarthatóságában - derül ki az MNB ma közzétett Fenntarthatósági jelentéséből. A jegybank négy területen vizsgálta az ország előrehaladását, és azt állapította meg, hogy az uniós átlagtól szinte minden területen elmarad, de ez nem jelentős. A fejlesztésre szoruló területek között van az energiahatékonyság, a környezetbarát erőforrások használata, a felsőfokú oktatás, illetve a minőségi lakhatás.

A Magyar Nemzeti Bank első alkalommal publikálja a Fenntarthatósági jelentés című kiadványát, amelynek célja, hogy megvizsgálja és mérhetővé tegye Magyarország hosszú távú fenntartható felzárkózásának kulcstényezőit. A Fenntarthatósági jelentés 108 – szinte kizárólag objektív – mutatója felhasználásával a jegybank létrehozta az MNB Fenntarthatósági indexet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés