Előfizetői tartalom

Koronavírus: ma meglesz az 5 millió beoltott, miközben 30 ezerhez közelít az elhunytak száma

Portfolio
A szombat reggel közölt koronavírus járványügyi adatok szerint már csak 31 ezer fő hiányzik az 5 millió elsőre beoltotthoz, így ez az utóbbi napok tempója alapján ma nagy eséllyel meglesz és ebben az esetben vasárnaptól életbe léphetnek az újabb lazítások. Közben az új fertőzöttek száma 647 fő és sajnos elhunyt újabb 48 beteg, ezzel az összesített számuk már közelíti a 30 ezret. Jó hír, hogy a 22 ezer fölé ugró egynapi mintavétel miatt a pozitív minták aránya 3% alá szakadt és így a trendet mutató 7 napos mozgóátlag is a WHO által küszöbnek tekintett 5% alá bukott.

A kormány péntek este a Magyar Közlönyben is rögzítette, hogy ha elérjük az 5 millió elsőre beoltottat, akkor másnaptól milyen lazítások lépnek hatályba és mivel csütörtökről péntekre 70 ezer fővel ugrott az elsőre beoltottak száma 4 millió 969 ezer főre, így ma nagy eséllyel átlépjük az 5 milliós kerek határt. Ezzel párhuzamosan a második oltáson is átesettek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés