Előfizetői tartalom

Meglepően rossz adat érkezett az Egyesült Államokból

MTI OS
Jelentősen csökkent a folyamatban lévő használtlakás-értékesítések száma az Egyesült Államokban áprilisban, mivel a szűkös kínálat továbbra se kedvez a vásárlóknak. Az amerikai ingatlanforgalmazók szövetsége (NAR) szerdán közölte, hogy az aláírt szerződések számára alapozott index értéke 4,4 százalékkal, 106,2 pontra süllyedt a márciusi 111,1 pontról.  Elemzők havi összevetésben 0,8 százalékos növekedést vártak a márciusi 1,7 százalékos emelkedés után.

Lawrence Yun, a NAR vezető közgazdásza kiemelte: a szerződéskötések közelítenek a járvány előtti szinthez egy nagy hullám után, ami a megfizethető lakások megfelelő kínálatának hiánya miatt következett be. Hozzátette, hogy a prémium kategóriás piac még mindig meredeken mozog, mivel ott bőségesebb a kínálat. A szakértő arra számít, hogy a teljes kínálat már ősszel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés