Előfizetői tartalom

Magyarország végleg legyőzte a koronavírust?! A professzornak egyáltalán nincsenek jó hírei

Portfolio
Nem telik el úgy nap, hogy ne hallanánk arról neves orvosoktól, hogy Magyarország végleg maga mögött hagyta a koronavírus-járványt az oltásoknak köszönhetően. De úgy sem telik el nap, hogy arról hallanánk másoktól, hogy a nyakunkon van a járvány negyedik hulláma. Rusvai Miklós virológus professzort kértük meg, hogy segítsen eligazodni az ellentmondás közepette. A professzor úgy véli, bizakodásra adnak okot a számok, de idén nyáron nem lesz olyan alacsony a napi esetszám és a halálozási adat, mint tavaly. Ősszel pedig jó esély van arra, hogy emelkedni fog a fertőzöttség. Elhamarkodott lenne tehát azt mondani, hogy vége a vírussal terhelt időszaknak, a virológus óvatosságra int mindenkit.

Jelenleg bizakodásra ad okot a járványügyi helyzet Magyarországon, ennek azonban keresztbe tehet az indiai mutáns, amit nem ismerünk eléggé ahhoz, hogy kimondhassuk, hogy nem kell tőle tartani – mondta a Portfolio megkeresésére Rusvai Miklós virológus professzor. A brit tapasztalatok sokat fognak segíteni nekünk abban, hogy tudjuk, mire számítsunk – tette hozzá. Rusvai Miklós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés