Előfizetői tartalom

A félelem és az árrobbanás préseli a magyarokat - Több megyére súlyos csapást mért a járvány

Portfolio
A koronavírus-járvány időszakában százezrek veszítették el az állásukat Magyarországon, azonban az elmúlt hónapokban már egyre többen találnak maguknak munkát, ahogy lábal ki a gazdaság a válságból. Igaz, tízezrek lehetnek, akik teljesen más szektorban kell, hogy dolgozzanak, mint korábban, hiszen az elbocsátottaknak 3 hónap alatt állást kellett találniuk, ha nem akartak pénz nélkül maradni. Ennyi idő alatt pedig nagyon nehéz megfelelő állást találni, főképp a járvány időszakában. Miközben a munkaerőhiány újra megjelent több iparágban és régióban, az ország északi, keleti és dél-nyugati részén továbbra is súlyos a munkanélküliség.

Az első negyedévben 4 millió 640 ezren vettek részt Magyarországon a bruttó hazai termék (GDP) megtermelésében. Ez mindössze 20 ezer fővel alacsonyabb, mint a koronavírus-válság előtti szint, ami arra vall, hogy az idei év első három hónapjában nemcsak a gazdaság kapott új erőre, hanem a hazai munkaerőpiac is. Azt már a KSH havi munkaerő-felméréséből is sejteni lehetett...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái