orbán viktor
Gazdaság

Orbán Viktor: a legegyszerűbb, ha visszaadjuk a pénzt azoknak, akik megdolgoztak érte

Portfolio
Amikor azon gondolkodunk, hogy hova tegyük a gazdaság többletteljesítményéből származő extra pénzt, akkor szerintem a legegyszerűbb, ha visszaadjuk azt az embereknek, akik megkeresték - mondta a Kossuth Rádió péntek reggeli adásában Orbán Viktor miniszterelnök.

200 ezres minimálbér

Amikor először voltam miniszterelnök, akkor sikerült nagyot emelni a minimálbéren, 2010-ben ugyanebben a helyzetben voltunk, ismét nagyot emeltünk, de még mindig nem elég. Ha a gazdasággal kapcsolatban az lehet a legfontosabb elvárásunk, hogy biztonságot nyújtson, akkor a minimálbért meg kell emelni. Ha ez csak akarat kérdése lenne, akkor könnyű lenne. Nagyon nehéz azt az egyensúlyt megtalálni, hogy magasabb minimálbért adjunk, de közben a kkv-k ne menjenek tönkre. Úgy kell emelni a minimálbért, hogy közben meg kell állapodni a vállalkozások képviselőivel, hogy ezt ki tudják-e gazdálkodni és ha nem, akkor milyen állami segítségre van szükségük - mondja a kormányfő.

A 200 ezer forintos minimálbér az a határ, amit mindannyian szeretnénk, néhány éve senki nem gondolta, hogy ez elérhető, most azon dolgozunk, hogy megvalósuljon

- emelte ki.

Az MKIK javaslatairól

Az MKIK remek javaslatokat dolgozott ki, különösen most, hogy az infláció az egész világon emelkedett, így a jegybank lehetőségei beszűkültek az olcsó hitelek nyújtására. Most a vállalkozók összeálltak és megoldották a hitelhez jutást, várjuk a kamara további javaslatait, melyek többsége megvalósítható - mondja Orbán Viktor.

Két évig semmilyen migráció

Én most azt mondanám, hogy nem csak az illegális migrációt kell elutasítani, hanem a járvány miatt semmilyen migrációt ne engedjünk. Ez szerepelni fog az új nemzeti konzultáció kérdései között is - emeli ki a miniszterelnök.

Lesznek még járványok

Nagy változások lesznek a járvány után, nem ugyanazta a képet fogja mutatni az európai gazdaság, mint a járvány előtt. Ráadásul fel kell készülnünk arra, hogy nem ez volt az egyetlen járvány a mi életünkben, lesznek még hasonló vírusok - mondja Orbán.

A családok adóvisszatérítéséről

A nyugdíjprémium arról szól, hogy ha növekszik a gazdaság, akkor annak kedvező hatásaiból a nyugdíjasok se maradjanak ki. A családosok szja-visszatérítésében a különbség, hogy ők éppen aktívak, ezt a pénzt ők keresték meg - mondja Orbán Viktor. Szerinte az év végéig tartó időszak lehet sikeres a gazdaságban, arra mindenkinek van ezeregy ötlete, kinek és miként kellene pénzt adni.

A legegyszerűbb, ha visszaadjuk azoknak, akik megdolgoztak érte, különösen azoknak, akik a válság alatt a legnagyobb terheket vitték

- mondja a kormányfő.

Hamarosan megint élőben beszél Orbán Viktor

A szokásos péntek reggeli rádióinterjúban a hét legfontosabb gazdasági és járványügyi témái kerülhetnek szóba:

  • A friss járványadatok, oltási hajlandóság
  • A családosok szja-visszatérítése 2022-ben
  • 200 ezer forintos minimálbér lehetősége
  • Kedvezményes állami hitelprogram a kkv-k számára
  • Nemzeti konzultáció a gazdaság újraindításáról

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

forint bankjegy getty stock
orbanerdogan
GettyImages-1233425873
roma_colosseum
koronavírus oltás vakcina negyedik hullám
koronavírus fertőzés kórház covid-19

Alapblog A Wells Fargo csalás

Az egyik legnagyobb amerikai bank pár évvel ezelőtti botránya a tengerentúlon jól ismert sztori. Nálunk azonban sokan...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2021-06-15
Portfolio-MAGE Járműipar 2021
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
roma_colosseum