Előfizetői tartalom

Kivezetheti az egyhetes betét eszközét az MNB

Portfolio
A jegybank kivezetheti az egyhetes betét eszközét, mivel elmúlt az az időszak, amikor indokolt volt ennek a rendkívüli eszköznek a használata – mondta a Bloombergnek hétfőn Pleschinger Gyula, a Monetáris Tanács tagja. A szakember arról is beszélt, hogy az MNB negyedévente egyszer emelhet kamatot a közelgő szigorítási ciklusban.

Hetek óta az MNB közelgő kamatemelése tartja lázban a befektetőket, a Monetáris Tanács jövő kedden ül össze, és már korábban gyakorlatilag bejelentették, hogy hosszú idő után kamatemelési ciklusba kezd. A részletekről folyamatosan szivárognak a részletek, a múlt héten Matolcsy György elnök és Virág Barnabás alelnök is arról beszélt, hogy a magas infláció miatt szükséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés