Előfizetői tartalom

Lagarde: "Világosan megmondtam, hogy az euro iránti elkötelezettségünk nem ismer határokat"

Portfolio
Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke a pandémiás eszközvásárlási program kapcsán egy interjúban elmondta, hogy az euró iránti elkötelezettsége az EKB-nak nem ismer limiteket, és a robusztus program bevezetésével világos üzenet küldtek az érintetteknek, amit mindenki megértett. Lagarde szerint még túl korai beszélni a PEPP kivezetéséről, ennél többet viszont nem árult el a jegybankelnök. Lagarde reméli, hogy az új német kancellár Európa-párti kormányt vezet majd, és hogy a Next Generation EU adta lehetőséggel élnek majd a tagállamok.

A jegybankelnök a Politico-nak adott interjúban elmondta, hogy várakozásaik szerint az eurózóna gazdasága 2022 első negyedévében érheti el a 2019 decemberében látott GDP-szintet, amennyiben az indiai variáns nem hátráltatja majd a kilábalást. Ez egy negyedévvel korábban van, mint azt a márciusi előrejelzésben várták. (A jegybank júniusi előrejelzéséről itt írtunk). Elmondása...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái