Előfizetői tartalom

Elfogadták a 2022-es költekező, de nem választási költségvetést

Portfolio
Az Országgyűlés 132 igen, 26 nem szavazattal megszavazta a 2022-es költségvetésről szóló törvényt. A növekedést a kormány 5,2%-ra várja, a deficitcél pedig 5,9% lesz, vagyis a kormány - a Költségvetési Tanács intelmei ellenére - kitartott a lassabb hiánylefaragás mellett, ami nem véletlen. A 2022-es évben parlamenti választásokat tartanak Magyarországon, ezért ebben a helyzetben nem meglepő, hogy a gazdaság támogatása élvez prioritást. Pénzforgalmi szemléletben egyébként már most felülírta a valóság az elfogadott javaslatot, ugyanis a kormány szja-visszatérítési ígérete nincs betervezve a jövő évi büdzsébe.

2022-ben az államháztartás központi alrendszerének kiadási főösszege 28 546,45 milliárd forint, bevételi főösszege 25 393,8 milliárd forint lesz. A hiányt 3 152,6 milliárd forintban állapították meg, a tartalék összege 233 milliárd forint, ami a korábbi évekkel összevetve egyáltalán nem kimagasló. A kormány több alkalommal is igyekezett hangsúlyozni, hogy nincs szó választási...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái