Előfizetői tartalom

Külföldi nyaralást tervezel? Itt a friss lista, ahol elfogadják a magyar védettségi igazolványt

Portfolio
A Konzuli Szolgálat oldala szerint már 16 országgal sikerült egyezségre jutnia Magyarországnak a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról. Mostani cikkünkben egy friss listában gyűjtöttük össze az országokat, ahová korlátozás nélkül beléphetnek az oltott magyarok, és kitérünk arra is, milyen egyéb előírásokra érdemes még odafigyelni az utazási célpontoknál. Vannak például olyan országok, ahol a védettségi igazolvány mellé oltási igazolást is kérnek a belépéskor.

A Konzuli Szolgálat tájékoztatása szerint a kormány 203/2021. (IV. 29.) rendeletében foglalt felhatalmazás alapján a külpolitikáért felelős miniszter megkezdte a tárgyalásokat a védettségi igazolvány külföldön történő elfogadása érdekében. A tárgyalások eredménye alapján az alábbi országokba lehet korlátozásmentesen beutazni az oltottságot igazoló védettségi igazolvánnyal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés