Előfizetői tartalom

Padlón a 30 éves államkötvény hozama az Egyesült Államokban

Portfolio
A 30 éves lejáratú államkötvények hozama február óta először jár 2% alatt, miközben a 10 éves lejáratúaké 1,4% alá esett. A hozamcsökkenést a részvénypiacokon érzékelhető eladási hullám okozza, ahogy a befektetők a biztonságos kötvények felé fordulnak, de a Fed hitelessége is hozzájárult a folyamatokhoz - írja a Bloomberg.

A 30 éves lejáratú államkötvények hozama 9 bázispontot esve 1,93% körül is járt hétfő reggel miközben a 10 éves lejáratúaké ugyanennyit esve, négyhavi mélypontot elérve 1,35%-on is állt. A ma reggeli kereskedésben ugyan mindkét papírban láthatunk már egy kis korrekciót, de a hosszú lejáratú hozamok így is alacsonyan járnak. Elsősorban az ázsiai részvénypiaci eladási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés