Előfizetői tartalom

A lakáspiac túlhevülésétől tart a bostoni Fed elnöke

Portfolio
A Fed egyre jobban aggódik a lakások és otthonok erős drágulása miatt, ami akár az ingatlanpiac túlhevüléséhez is vezethet - írja a Financial Times. A túlhevülés utáni hirtelen visszaesésnek komoly következményei lennének az USA pénzügyi stabilitására, de szerencsére a Fednek megvannak az eszközei, hogy kordában tartsák a piacot.

"Nagyon fontos, hogy vissza tudjunk térni a 2%-os inflációs célkitűzéshez, de figyelnünk kell arra, hogy tartósan ott is tudjunk maradni" - mondta Eric Rosengren, a bostoni Fed elnöke a Financial Times-nak. Ahhoz viszont, hogy ez sikerüljön, nem engedhetnek meg maguknak egy fellendülés-visszaesés ciklust (angol terminológiával "boom and bust cycle") például az ingatlanpiacon - tette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés